'Kip en ei' - pro deo notaris gezocht

Tijdens de zomer heb ik tijd genomen om zaken op een rijtje te zetten. Bij het uittrekken van onkruid in de moestuin, overdacht ik de geschikte kandidaten voor het te vormen bestuur van stichting Housemartin. Een rij droomkandidaten vormde zich in mijn hoofd. 

Hoe uitgelaten van vreugde was ik dan ook, toen het telefoontje naar de kandidaat-penningmeester positief uitpakte. Het doet mij veel plezier dat Ted Zwietering heeft ingestemd om penningmeester van de op te richten stichting te worden. Ted is bouwkundig ingenieur en was vele jaren werkzaam als manager in de gemeente Den Haag. Zijn bouwkundige kennis zal van pas komen om te adviseren hoe het onderkomen voor Housemartin aan te passen aan haar doel.

Ook een ervaren secretaris heeft zich gemeld. De motivatie-mail die Carola Kruijswijk mij stuurde, kwam rechtstreeks uit haar hart en binnen in de mijne. Ik was meteen ‘om’ nog voordat ik haar had gesproken. Carola is zingevingsconsulent en ritueelbegeleider. Bovendien werkte zij zeven jaar als vrijwilliger in een Haags hospice. Tenslotte brengt ze ook relevante ervaring mee als secretaris. Kortom, nu het dagelijks bestuur is gevonden – voorlopig neem ik zelf de taak van voorzitter voor mijn rekening – kunnen we naar de notaris. Belangrijke puzzelstukjes zijn gelegd.

Zeer content ben ik dat afgelopen week ook Mala Wallage toegestemd heeft om zitting te nemen in het bestuur. Mala is wijkverpleegkundige. Haar expertise zal van groot belang zijn voor het op te richten huis. Zij zal ons leiden door het zorg-woud als we door te veel bomen het bos niet meer zien.

Ondertussen gaat de zoektocht door naar nog een laatste bestuurslid. Een van de benaderde kandidaten moest helaas mijn aanbod afslaan. Het gevaar van een mogelijke toekomstige belangenverstrengeling deed hem afzien van een bestuursfunctie. Een ander aspirant bestuurslid is momenteel mantelzorger naast een drukke baan. Zij wikt en weegt nog.

Verder zijn er ook al een aantal mensen benaderd om adviseur of ambassadeur van dit project te worden. In een volgende blog meer hierover.

Eerst maar een andere uitdaging ‘tackelen’. Zolang we geen stichting zijn, kunnen we fondsen niet aanschrijven voor een financiële bijdrage. Maar zonder geld kunnen we geen stichting opzetten. Een typisch ‘kip en ei’ verhaal. Daarom doe ik dan ook graag de volgende oproep: welke notaris zou haar/zijn tijd en expertise willen doneren om stichting Housemartin tegen kostprijs te laten ontstaan? Als die notaris dan ook de stichtingsacte zou willen passeren op zondag 11 november – Sint Maartin – dan zou dat helemaal geweldig zijn. Sint Maartin is de heilige die de helft van zijn mantel aan een bedelaar gaf.

Uiteraard wordt het op erg op prijs gesteld, lezer, wanneer u deze oproep in uw netwerk uitzet. Ik geloof in wonderen. Ik ben benieuwd.

Het plan van aanpak vordert. Het financiële deel – niet echt mijn expertise – zal binnenkort in samenspraak met de penningmeester worden opgemaakt.

Tenslotte ben ik ook heel content met het onderzoek waarmee studenten van de Haagse Hogeschool  voor hun minor Participatieve Gezondheidszorg bezig zijn. Ze gaan met dak- en thuislozen in gesprek om te inventariseren wat de zorgwensen van de doelgroep zelf zijn. Deze wensen zullen het uitgangspunt vormen bij het reilen en zeilen in Housemartin.

1 gedachte over “‘Kip en ei’”

  1. Lieve Marie-Anne,
    vol bewondering hoor en lees ik je verhalen! Wat een geweldige stappen maak je en hoe mooi alles samen komt. Ga zo door en volg je hart.
    Dikke kus, Jitske van Erp

Reacties zijn gesloten.