RespijtHuis HouseMartin

Sttt!

Tijd om stilte te doorbreken

Ken je dat gevoel, stilvallen van blijdschap? Als ik nu hardop ga zeggen wat ik voel, is er kans op een zeepbeleffect. Na drie maanden van stilte wil ik echter toch een update geven, want de ontwikkelingen rond het project zijn meer dan veelbelovend.

 

Het realiseren van het RespijtHuis vroeg een lange adem, maar de opening komt werkelijk in zicht. Het moet vreemd lopen als het niet lukt om medio 2022 de gedroomde huiselijke plek te verwezenlijken, de plek waar daklozen voor korte tijd kunnen verblijven om bij te komen van een griep of om te revalideren na een operatie.

Voortgang verbouwing

Na enige vertraging is de verbouwing van de etage aan de Hooftskade nu in volle gang. Energiek slechten de aannemer en zijn mensen muurtjes. Stapels puin [Foto van de architect toevoegen] hebben plaats gemaakt voor een berg gips. Ik ben altijd onder de indruk van het werk van professionele stukadoors. Wat is mooier dan een vers gestucte muur! Ik kijk uit naar het resultaat.

 

Afgelopen week mocht ik op locatie komen kijken Wat een verrassing! De architect moet achter zijn tekentafel een visionair plan gehad hebben. Als een tovenaar in de film Fantasia heeft hij de toverstaf verruild voor een tekenpotlood waarmee hij zwierig ruimte en licht creëerde. Chapeau!

 

De verwachting is dat de verbouwing medio juni gereed is. Dan begint voor ons de volgende uitdaging: mensen vinden die compassie en barmhartigheid in hun DNA hebben, vrijwilligers die met geduld en liefde onze zieke gasten in de watten leggen tijdens hun korte verblijf. Natje, droogje, rust, maar bovenal oprechte aandacht, daar gaat het om in HouseMartin.

 

In de vier jaar dat het project in de steigers stond, zijn vele hordes genomen, hordes als bakstenen die tezamen het fundament van het huis vormen – een stevige basis om op verder te bouwen.

 

 

‘Bent u niet die mevrouw van HouseMartin?’

De laatste tijd word ik regelmatig aangesproken door wildvreemden, mensen die van het project hebben gehoord. Zo klonk het naast mij bij het stoplicht: ‘Bent u niet die mevrouw van HouseMartin?’ Ik viel bijna van mijn fiets van verbazing. Zoveel aandacht voor HouseMartin is er niet eerder geweest. Is dit alleen het gevolg van mond-op-mondreclame?

Het is overigens inmiddels hoog tijd om die aandacht structureel te maken. Wij zoeken nu dan ook naar communicatiedeskundigen die hun kennis en kunde met ons willen delen om te komen tot een duidelijk communicatieplan. De vraag is: Hoe zet je RespijtHuis HouseMartin in de markt op een manier waardoor inwoners van Den Haag zich aangesproken en uitgedaagd voelen om mee te helpen, terwijl je tegelijkertijd de gasten hun waardigheid wilt laten behouden?

Als u of jij zich geroepen voelt deze uitdaging aan te gaan, aarzel dan niet contact met mij op te nemen.